درسی که در صنعت کامپیوتر می‌توان از هالیوود آموخت.

چرا کامپیوترها در تمام فیلم‌ها بسیار پیشرفته‌اند ولی هکرها در کمتر از دو-سه ثانیه قادر به رد شدن از سد امنیتی آنها می‌شوند؟ چرا هیچ کاربری هیچ‌گاه اشتباه تایپی ندارد؟ اینها و دو دوجین چرای دیگر را، که در فیلم‌ها معمول است، در این مقالک بخوانید.

نمایش استفاده از کامپیوتر، نرم‌افزارها و دستگاه‌های پیشرفته، در فیلم‌ها (به خصوص نوع هالیوودی‌شان) عموما با خطاهایی همراه است که بیشتر مردم را به خنده وامی‌دارد. ظاهرا امروزه بیشتر مردم، به خصوص نسل جوان که عمدتا مخاطب چنین فیلم‌هایی هستند، بسیار بیشتر از کارگردان‌ها و هنرپیشه‌ها از ابتداییات کامپیوتر سر در می‌آورند. برخی از این گاف‌های فیلم‌سازی در فهرست زیر آمده است.

توجه داشته باشید که از درج علامت تعجب (!) در انتهای جملات (به دلیل کثرت) خودداری شده است!

 1-نرم‌افزارهای واژه‌پرداز هیچ‌وقت کرسر (اشاره‌گر) را نشان نمی‌دهند.

2-در تایپ کردن جمله‌های طولانی، به هیچ وجه نیازی به استفاده از کلید فاصله نیست.

3-تمام مانیتورها کلمات را با فونت‌هایی به درشتی 5 سانتیمتر نشان می‌دهند.

4-کامپیوترها و نرم‌افزارهای بسیار پیشرفته سازمان‌هایی مانند ناسا و سیا رابط‌های کاربری بسیار ساده و ابتدایی دارند.

5-نرم‌افزارهایی هم که رابط ساده‌ای ندارند، حتما یک دستورپرداز خط فرمان متنی دارند که هر دستوری به زبان انگلیسی ساده را به راحتی می‌فهمد و اجرا می‌کند.

6-نتیجه امنیتی: با تایپ کردن دستوری مانند "تمام فایل‌های محرمانه را بده" می‌توان دل و روده کامپیوتر را ریخت بیرون.

7- نتیجه بهداشتی: با وارد کردن دستور "ویروس را بارگذاری کن" می‌توان هر کامپیوتری را آلوده کرد. این ویروس‌ها دمای کامپیوترها را افزایش می‌دهند، به طوری که از مانیتور یا صفحه‌کلید آنها دود بلند می‌شود.

8- تمام کامپیوترها به هم وصل هستند. بنابراین، اطلاعات کامپیوتر "آدم بده" را می‌توان به راحتی استخراج کرد، حتی اگر خاموش باشد.

9- کامپیوترهای پیشرفته، با تایپ هر کلید و یا تغییر صفحه مانیتور صدای "بیپ" می‌دهند. بعضی‌های‌شان سرعت نمایش خروجی‌‌شان را تا حدی پایین می‌آورند که به راحتی بتوانید بخوانید. انواع پیشرفته‌تر حتی با تایپ کردن، صدای ماشین تحریر هم درمی‌آورند.

10-   پنل‌های کامپیوترها هزاران ولت برق دارند و چراغ‌های نشان‌گرشان نیز درست جلوی چشم است. با پیش آمدن خطا، تمام چراغ‌ها چشمک می‌زنند و دود و جرقه شدید ایجاد می‌شود، به طوری شما را به عقب پرتاب می‌کند (ر.ک. بند 7)

11-   افراد وقتی اطلاعاتی وارد نرم‌افزاری می‌کنند، معمولا بدون ذخیره کردن، کامپیوتر را خاموش می‌کنند.

12-   هکرها می‌توانند در فاصله دستشویی رفتن مسئول کامپیوتر، به پیشرفته‌ترین کامپیوترها، فقط با دو بار حدس زدن کلمه عبور، نفوذ کنند و حساس‌‌ترین اطلاعات را به سرقت ببرند.

13-   در صورت دریافت پیام "دسترسی غیرمجاز است" براحتی می‌توان آن را دور زد.

14-   زمان‌گیرترین محاسبات و انتقال حجیم‌ترین داده‌ها را می‌توان زیر سه ثانیه انجام داد. مودم‌های جدید سرعت انتقال‌شان دو گیگابایت در ثانیه است.

15-   وقتی یکی از دستگاه‌های کنترل‌کننده نیروگاه هسته‌ای، قرارگاه موشکی یا امثالهم داغ می‌کند، اول کنترل پانل آن می‌ترکد، بعد هم کل ساختمان به هوا می‌رود.

16-   اگر مشغول به خواندن متن یک فایل هستید و کاربر دیگری هم‌زمان آن را حذف کند، فایل باز شده از صفحه مانیتور شما محو می‌شود. متاسفانه هیچ امکان استفاده از فایل‌های پشتیبان یا ابزاری برای بازگردان فایل‌های حذف شده (مثلا از سطل آشغال سیستم عامل) وجود ندارد.

17-   اگر فایلی رمزگذاری شده باشد، در صورتی که به هر نحوی به آن دسترسی بیابید، از شما کلمه عبور خواسته خواهد شد.

18-   مهم نیست دیسکی که استفاده می‌کنید، از چه نوعی باشد؛ حتما روی تمام انواع کامپیوترها کار خواهد کرد. در ضمن هر نرم‌افزاری روی هر نوع سیستم عامل یا سخت‌افزاری قابل اجرا است.

19-   هر چه دستگاهی پیشرفته‌تر باشد، تعداد دکمه‌هایش بیشتر است. ولی کسی که با آن کار می‌کند، باید حسابی آموزش دیده باشد؛ چون دکمه‌ها هیچ‌کدام برچسب یا علامت ندارند.

20-   تمام کامپیوترها، هرقدر هم که قدیمی و ضعیف باشند، از قابلیت‌های گرافیکی سه‌بعدی و واقعیت مجازی بالایی برخوردارند.

21-   بنا به دلایل نامعلومی تمام لپ‌تاپ‌ها از امکان تلفن تصویری قدرت‌مندی برخوردارند، همیشه به همه‌جا وصل‌اند و کارآیی‌شان نیز در حد ابرکامپیوترهای "کری - ام پی" است.

22-   وقتی فردی به مانیتور نگاه می‌کند، نور آن به حدی زیاد است که چهره فرد را کاملا روشن می‌کند.

23-   کامپیوترها هیچ‌وقت حین کارهای حیاتی و حساس از کار نمی‌افتند. افراد نیز حین کار با کامپیوتر هیچ‌گاه اشتباه (ولی تایپی) نمی‌کنند.

24-   کامپیوترها به طرز اعجاب‌انگیزی کامل‌اند و با ایراد و خطا کار کاربر را کند نمی‌کنند.

منبع : مجله الکترونیکی سایان